Kinderen krijgen

Daar heb je het al vaak over gehad. Samen maar vaak ook met anderen. Advies van alles en iedereen. Natuurlijk goed bedoeld maar uiteindelijk doe je dit het liefst op jouw manier. Om zwanger te worden hebben we voor jou een aantal bruikbare, fijne en leuke tips.

Tips om zwanger te worden

Foliumzuur

Gebruik foliumzuur. Dit is erg belangrijk voor jou om zwanger te worden en voor de ontwikkeling van een ongeboren kind. Wil je zwanger worden? Begin dan direct met het slikken van foliumzuur.

Eet gezond

En gevarieerd, je vergroot hiermee de kans dat je snel zwanger wordt. Ben je zwanger geworden dan is het belangrijk dat je baby ook de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Let op met

Alcohol en drugs. Zowel in de periode dat je zwanger wilt worden,maar ook tijdens je zwangerschap. Rook niet en blijf bij rokers uit de buurt, daarnaast moet je opletten met medicatie.

Sporten

Is positief. Het vergoot je kans op zwangerschap en het is goed voor je gezondheid. Let op! Overmatig sporten heeft negatieve gevolgen voor je vruchtbaarheid.

Geniet vooral!

Voorspel is niet alleen leuk en lekker. Als je opgewonden raakt is de kans om zwanger te worden ook groter. Doe het vooral ook niet alleen om zwanger te worden maar geniet er ook van. Het wordt dan minder gecompliceerd en stress levels nemen af. Laat je man het werk doen. Als de man bovenop ligt komt hij dichter bij de baarmoeder wat mogelijk verder bijdraagt.

Blijf even liggen

Je hebt net lekker genoten. Blijf dan nog even liggen om wat na te genieten. Ga niet meteen naar het toilet. Daardoor kan het zaad weglopen en neemt de kans om zwanger te worden af.

Wat ook kan helpen is een kussen onder je achterste te leggen. Op die manier zwemmen de zaadcellen sneller de ‘goede’ kant op. Klets gezellig nog wat met elkaar en ervaar de liefde.

Snel zwanger worden

Om snel zwanger te worden is het belangrijk om te weten wanneer je het best een vrijpartij kan hebben. Dit is tijdens de dagen wanneer je ovuleert. Meestal is dit op de helft van je menstruatie-cyclus, ongeveer na 14 dagen.

Het is ook goed om niet elke dag gemeenschap te hebben. Elke 2 a 3 dagen is beter, omdat dan de kwaliteit van het zaad van je man optimaal blijft.

Foliumzuur en vitamines

In de verschillende fases, maar vooral als je zwanger wilt worden is het belangrijk om de juiste vitamines en mineralen tot je te nemen. De gezondheidsraad adviseert vrouwen die zwanger willen worden dagelijks een supplement foliumzuur tot zich te nemen.

Daarnaast zijn Vitamine D en ijzer nodig om je dagelijkse behoeftes aan te vullen.